Aplicant:
I R S
Categorie:
ORGANIZAȚIE NEGUVERNAMENTALĂ
Perioadă implementare:
28 OCTOMBRIE- 25 NOIEMBRIE 2022
Scop și obiective:
Scop:
Scopul proiectului de fata este acela de a creste gradul de constientizare al tinerilor privind sanatatea emotionala si locul acesteia atat in viata lor, cat si in viata celorlalti; informarea acestora privind aspectele esentiale si de interes pentru ei; cresterea starii de bine si a calitatii vietii lor; impartasirea unor tehnici de relaxare, gestionare a emotiilor de orice natura ar fi ele; normalizarea debuseului hormonal prin care trec, considerat inca un tabu, validarea senzatiilor de inadecvare prin transformarea corporala brusca, neuniforma, gestionarea primelor relatii de iubire prin educatie sentimentala. In al treilea rand, identificarea unor valori, obiective, dorinte personale, ancorate in resursele lor individuale, pentru a-si trasa o directie de viata legata de orientarea profesionala, apetitul pentru zona umana, artistica sau matematica, o traducere pe inteles lor asupra potentialului de cariera din fiecare directie, al costurilor financiare, a compromisurilor personale. Organizarea unor ateliere de mindfullness astfel incat sa fie instrumentati pentru momente de "temper crisis", de insomnie, de tentatii compulsive cum ar fi mancatul compulsiv, grija obsesiva pentru slabit s.a.m.d. Tehnicile de mindfulness ii ajuta sa fie mai ancorati in prezent, sa fie atenti in jur, sa fie mai constienti de ei si cei din mediu, un awareness furat de social media si consumul digital excesiv. Organizarea atelierelor de creative writing le va imbogati vocabularul, ii pregateste pentru viata de student unde scrisorile de intentie sunt cerute frecvent, sa isi traduca usor motivatiile personale, cererile, nevoile. Sa aiba o poveste de viata coerenta, sa dobandeasca o perspectiva mai analitica asupra vietii, o capacitate de introspectie, sa se asculte atent, cu rabdare. Scrisul antreneaza atentia, concentrarea, rabdarea, dubiul, gandirea planificata.
Obiective:
-Organizarea a 8 sesiuni de psihoeducatie ce abordeaza teme diverse: Cum sa fii bine cu tine si cu ceilalti intr-o societate traumatizanta?; Crearea relatiilor cu ceilalti & cresterea lor; Cine sunt eu?; Cum transformam abilitatile/ aptitudinile in superputeri?; Anxietatea si depresia – prezente in viata noastra si a apropiatilor nostrii. Ce ne spun ele?; Alte teme din sfera psihoeducatiei de interes pentru participanti. -Organizarea a 4 workshopuri creative writing; -Organizarea a 4 ateliere mindfullness; -Organizarea a 5 workshopuri de educație civică/ gândire critică; -Organizarea a 6 sesiuni de training de prim-ajutor și nutriție; -Crearea unui sistem online la care tinerii bucuresteni sa-si poata transmite gandurile, emotiile, nelinistile, curiozitatile s.a.m.d., pentru a putea gasi un raspuns potrivit lor.
Descriere
Proiectul de fata vizeaza informarea si constientizarea tinerilor privind sanatatea emotionala prin participarea la sesiunile de psihoeducatie, workshopurile creative writing si atelierele mindfullness. Rolul activitatilor este acela de a creste starea de bine a tinerilor bucuresteni, de a fi mai bine informati privind sanatatea emotionala si locul acesteia in viata lor, de a invata diverse tehnici de relaxare, gestionare a diverselor emotii traite, de a se cunoaste pe sine, de a crea legaturi noi cu ceilalti, de a transforma resursele avute in superputeri. Vizam, de asemenea, crearea unui sistem online la care tinerii bucuresteni sa-si poata transmite gandurile, emotiile, nelinistile, curiozitatile s.a.m.d., pentru a putea gasi un raspuns potrivit lor. Asa incat, in urma participarii tinerilor la activitatile derulate, ne asteptam sa: -Creasca gradul de informare al tinerilor bucuresteni cu privire la sanatatea emotionala si importanta acesteia; -Tinerii sa descopere cunostinte noi si solide privind sanatatea emotionala si alte aspecte importante pentru acestia; -Creasca calitatea vietii tinerilor bucuresteni si a starii de bine; -Tinerii sa asimileze diferite tehnici de relaxare, gestionare a stresului si a emotiilor resimtite, care sa le fie de folos in viata lor si in societatea in care traiesc; -Creasca gradul de incredere in sine si in resursele detinute; -Sa se cunoasca mai bine pe sine; -Sa lege noi legaturi si prietenii; -Sa fie implicati in comunitatea din care fac parte; -Sa cunoasca si sa poata aplica tehnici de prim-ajutor in situatii de risc.
Grup țintă
Grupul Tinta al prezentului proiect va fi format din tineri bucuresteni cu varste cuprinse intre 14 si 25 de ani (tanar bucurestean=orice persoana cu varsta cuprinsa intre 14-35 de ani, care are domiciliul pe raza Municipiului Bucuresti, este inmatriculat la o unitate de invatamant din Bucuresti sau are angajatorul inregistrat pe raza Municipiului Bucuresti). Membrii Grupului Tinta vor beneficia de activitatile proiectului, putand participa atat la o singura activitate, cat si la fiecare in parte. Conform numarului estimativ de participanti pentru fiecare sesiune de activitate, in Grupul Tinta al proiectului vor fi aproximativ 80 de tineri/ activitate. Pe de alta parte, vor fi organizate sesiuni de follow-up cu membrii Grupului Tinta pentru a vedea impactul activitatilor la care au participat in viata lor, daca si cum au contribuit acestea pentru sanatatea lor emotionala, pentru starea lor de bine, pentru gasirea unui echilibru interior. Posta electronica creata prin intermediul e-mail-ului Asociatiei va ramane deschisa/ grupul de whatsapp creat/ mesajele primite prin wapp, astfel incat tinerii bucuresteni, si nu numai, sa poata apela cu incredere pentru a gasi raspuns la intrebarile avute, la temerile simtite, pentru a-si satisface curiozitatile din zona sanatatii psihice/ emotionale si de orice alt fel este ea, cat si pentru simplul fapt de a se elibera scriind despre ceea ce li se intampla lor/ oamenilor dragi/ lumii intregi.
Buget
29837 LEI