EDUCATIE PENTRU TINERI!

Înapoi la lista de proiecte
Aplicant:

U S R


Categorie:

ORGANIZAȚIE NEGUVERNAMENTALĂ


Perioadă implementare:

25 OCTOMBRIE – 20 NOIEMBRIE


Scop și obiective:
Scop:

Dezvoltarea competențelor transversale în rândul studenților.


Obiective:

1. Creșterea cu 60% a gradului de informare asupra importanței educației non-formale în dezvoltarea personală pentru 5.000 de studenți pe o perioadă de 7 zile prin intermediul unei campanii în mediul online. 2. Creșterea cu 70% a abilităților transversale pentru 240 de studenți prin organizarea a 12 sesiuni de formare pe o perioadă de 4 zile Municipiul București. 3. Diseminarea rezultatelor proiectului prin publicarea unui studiu despre importanța educației non-formale în dezvoltarea personală pentru minim 10.000 în mediul online la finalul lunii noiembrie.


Descriere

Proiectul „Educație pentru TINEri!” are ca scop dezvoltarea abilităților transversale ale studenților prin educație nonformală. Educația non-formală reprezintă una dintre punctele cheie ale Federației, dezvoltarea prin acest tip de învățare fiind una dintre valorile noastre. Având o tradiție de peste 21 ani în domeniul formării studenților, considerăm că acest lucru ne oferă experiența necesară în vederea instruirii a unui număr de 240 de studenți. Astfel, participanții vor beneficia de oportunitatea de a participa la 12 sesiuni de formare cu 6 teme diferite, cele 6 considerate ca fiind cele mai adecvate în vederea trecerii de la un domeniu la altul, acestea fiind: Leadership, Comunicare, Public Speaking, Time management, Gestionarea emoțiilor și Teamwork. Cele 12 sesiuni de formarea vor fi realizate în decursul a 4 zile, astfel vor fi realizate concomitent 3 în fiecare zi. Aceste skill-uri sunt fundamentale în dezvoltarea transversală datorită faptului că pot fi aplicate în orice context și domeniu de dezvoltare, abilitățile de comunicare, time management, public speaking și gestionare a emoțiilor fiind esențiale în majoritatea momentelor vieții, iar cele de teamwork și leadership fiind esențiale în munca în echipă. Activitățile proiectului sunt centrate în jurul promovării educației non-formale pentru dezvoltarea abilităților transversale, acestea reprezentând etapele pentru realizarea unei campanii de informare, etapele în vederea organizării de traininguri și procesul de elaborare și publicare a unui studiu științific. Rezultatul pe termen scurt, la nivelul întregii populații va fi dat de către studiul publicat care va fi realizat utilizând, ca și eșantion, studenții participanți la proiect. Astfel, prin realizarea studiului vor putea fi observate efectele măsurabile ale formării prin training. Studiul va cuprinde o scurtă recapitulare a literaturii de specialitate, interpretarea datelor statistice colectate și o prezentarea a acestora alături de o serie de concluzii. Pe termen lung, efectele proiectului vor putea fi indicate prin rezultatele obținute de către studenții participanți la proiect, la nivel profesional sau personal, dar și prin utilitatea studiului, prin numărul de citări și de vizionări. În concluzie, proiectul nostru contribuie la dezvoltarea durabilă a studenților prin organizarea sesiunilor de educație non-formală de specialitate și la informarea tuturor studenților asupra importanței educației non-formale. Finalitatea campaniei de informare și implicit a proiectului fiind realizarea și diseminarea unui studiu științific.


Grup țintă

Grupul țintă preconizat al proiectului este constituit din totalitatea studenților la nivel municipiul București. Beneficiarii direcți ai proiectului vor fi cei 240 de studenți situați în centrele universitare din București. Selecția studenților se va realiza ținând cont de principiile egalității de șanse, fără ca participanții să fie discriminați din orice punct de vedere, prin modalitatea „primul venit, primul servit”. Modul de înscriere va fi reprezentat de completarea unui formular diseminat utilizând platforma Facebook, pe pagina federației. Beneficiarii indirecți ai proiectul vor fi reprezentați de comunitatea studențească ce va avea acces la materialele publicate pe pagina de Facebook a federației prin promovarea online. De asemenea, vor avea acces la ghidul diseminat la finalul proiectului pe site-ul federației, dar și prin întreprinderile oferite de beneficiarii direcți prin viitoarele interacțiuni unde aceștia vor putea da mai departe cunoștințele acumulate în cadrul proiectului. În afara beneficiarilor direcți specificați anterior, la proiect va participa echipa de implementare a proiectului, voluntarii alocați fiecărui departament și formatori contactați pentru organizarea sesiunilor de formare.


Buget

40.608 LEI (29208 LEI SOLICITAT PROEDUS + 11000 LEI CONTRIBUȚIE PROPRIE)