O ALTFEL DE EDUCAȚIE

Înapoi la lista de proiecte
Aplicant:

S A A


Categorie:

ORGANIZAȚIE NEGUVERNAMENTALĂ


Perioadă implementare:

29-30 OCTOMBRIE 2022


Scop și obiective:
Scop:

SCOPUL PROIECTULUI ESTE PROMOVAREA EDUCAȚIEI NON-FORMALE ÎN RÂNDUL STUDENȚILOR.


Obiective:

1. Promovarea conceptului de „educație non-formală” în rândul a cel puțin 6.000 de beneficiari indirecți pe întreg parcursul desfășurării proiectului, prin intermediul postărilor informative din mediul online și offline, pe o perioadă de două săptămâni. 2. Dezvoltarea competențelor transversale și conștientizarea implicării active în societate a celor 120 de participanți prin asimilarea knowhow- ului dobândit în cadrul celor șase traininguri: Leadership, Time Management, Public Speaking, Teamwork, Managementul Conflictelor și Comunicare, susținute pe o perioadă de două zile. 3. Realizarea și diseminarea unei broșuri care să conțină o serie de Tips & Tricks relevante pentru cele 6 teme abordate de formatori, pe parcursul a 3 zile după desfășurarea trainingurilor.


Descriere

Proiectul „O altfel de educație” vizează dezvoltarea competențelor transversale ale studenților și își dorește să sporească nivelul de implicare al acestora în viața personală, profesională și socială prin intermediul abilităților dobândite în cadrul trainingurilor. Astfel, acesta conturează atât ascensiunea rapidă a participanților în raport cu implicarea proactivă în comunitate, cât și importanța dobândirii unor skilluri în urma participării acestora la activități de educație non-formală. Proiectul constă în dezvoltarea și motivarea studenților înscriși în toate ciclurile de studii din centrul Universitar București. Dezvoltarea competențelor transversale ale acestora se va realiza prin prisma a 6 traininguri bazate pe modalitatea de învățare prin intermediul educației non-formale și vor avea ca urmare aprofundarea abilităților intelectuale și morale ale studenților. Participanții vor aplica know-how-ul dobândit în cadrul acestor sesiuni în îmbunătățirea comunităților din care fac parte. Proiectul își propune ca studenţii să acumuleze mai multă experienţă, să ia parte la activităţi de educație non-formală, să utilizeze asertivitate, empatie și autenticitate în ceea ce privește viața personală și profesională, să folosească corespunzător resursele, să fie determinaţi şi să dobândească spirit de inițiativă în vederea identificării unor noi perspective de dezvoltare ca urmare a efectului pandemiei de Covid-19.


Grup țintă

Grupul țintă vizează studenții ce își desfășoară activitatea educațională în centrul Universitar București. Proiectul implică un număr de 120 de beneficiari direcți, care vor asimila informații relevante prin prisma a 6 traininguri, precum și 6 formatori care vor facilita desfășurarea acestora. Aproximativ 6.000 de studenți vor beneficia indirect în urma proiectului, atât prin broșura diseminată, cât și prin intermediul postărilor realizate pe parcursul desfășurării proiectului. Studenților le vor fi furnizate informații concrete despre proiect prin intermediul mijloacelor de comunicare online (Facebook, Instagram, site). De asemenea, informațiile vor fi transmise prin metode de promovare online organizațiilor studențești, membre ale partenerului nostru, Uniunea Studenților din România. În vederea sustenabilității proiectului, va fi realizată și diseminată o broșură care va conține o serie de Tips & Tricks pe baza temelor abordate de formatorii proiectului. Această broșură va fi diseminată exclusive în mediul online, astfel încât să poată ajunge la un număr cât mai mare de beneficari indirecți. Totodată, participanții proiectului vor deprinde anumite abilități pe care ulterior le vor disemina în comunitățile din care aceștia fac parte. În cadrul proiectului va fi realizat un eveniment pe facebook, prin intermediul căruia vom păstra legătura cu participanții dar și cu grupul nostru țintă în vederea creării unei comunități de tineri care se implică activ în societate și care să vină cu inițiative noi pentru a dezvolta comunitatea.


Buget

20120 LEI